Επικροτεί την άρση της πεζοδρόμησης ο Εμπορικός Σύλλογος

pezodromisi Sparti (4)

pezodromisi Sparti (4)

Χαιρετίζει την απόφαση να ανασταλεί προσωρινά η πεζοδρόμηση της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, δηλώνοντας έτοιμος να συμμετάσχει σε γόνιμο διάλογο πριν την επαναφορά του μέτρου. Οι έμποροι ζητούν επίσης να δοθεί στη δημοσιότητα η μελέτη βάσει της οποίας ο δήμος Σπάρτης επιχειρεί να εφαρμόσει δοκιμαστικά την πεζοδρόμηση. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης της 29ης Δεκεμβρίου 2014, κατά την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος τοποθετήθηκε δημοσίως επί του θέματος της πιλοτικής εφαρμογής της πεζοδρομήσεως της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, χαιρετίζουμε τη θέση του κ. δημάρχου να ανασταλεί το εν λόγω μέτρο. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό της εφαρμογής του ανωτέρω μέτρου, η δημοτική αρχή επέδειξε αντανακλαστικά, γεγονός το οποίο αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ δημοτικής αρχής, συλλογικών φορέων και πολιτών για την πρόοδο της πόλης μας με προγραμματισμό και διαβούλευση.

Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. δημάρχου περί επαναφοράς του μέτρου σε επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα με διάρκεια ενάμισι μήνα ή 45 ημερών, δηλώνουμε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε γόνιμο διάλογο, προ της όποιας εφαρμογής, με τεκμηριωμένες προτάσεις και εφόσον δοθεί στη δημοσιότητα η μελέτη βάσει της οποίας ο δήμος Σπάρτης επιχειρεί να εφαρμόσει δοκιμαστικά το μέτρο αυτό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, αριθμώντας 500 μέλη και 3.000 εργαζομένους, δηλώνει υπέρμαχος της προόδου και αποφασισμένος να ταχθεί δυναμικά στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας και των ενεργειών της δημοτικής αρχής για τη στρατηγικά σχεδιασμένη ανάπτυξη της Σπάρτης, οι οποίες θα αναληφθούν με συναίνεση και δημοκρατικές διαδικασίες”.