Επιμελητήρια: Ικανοποίηση από την αναστολή στα δάνεια των πυρόπληκτων

Staikouras

Staikouras

Τα Επιμελητήρια των νομών που επλήγησαν από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2007 εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην Πάτρα, αλλά και για την ομιλία του σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Μαρκόπουλου.

“Η πρόθεση του υπουργού περί αναστολής καταβολής τυχόν οφειλόμενων δόσεων του έτους 2013, καθώς και των δόσεων του τρέχοντος έτους στο επόμενο έτος, με μόνη υποχρέωση από μέρους των δανειοληπτών την καταβολή των τόκων που θα παραχθούν, ώστε να δοθεί προσωρινή οικονομική ελάφρυνση στις επιχειρήσεις που έχουν δανειοδοτηθεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, είναι απόλυτα σύμφωνη με τις προσπάθειές μας”, αναφέρουν σε γραπτή τους δήλωση οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λακωνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων και επίμονων προσπαθειών των διοικήσεων των Επιμελητηρίων, με στόχο να διευκολυνθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν λάβει δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου και αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

“Στο πλαίσιο αυτό”, ενημερώνουν οι πρόεδροι, “προγραμματίζουμε συνάντηση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τον κ. υπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, ώστε να καθορισθούν οι όροι της ρύθμισης για ταχεία εφαρμογή της προς όφελος των επιχειρήσεων”.