Επιμελητήριο Λακωνίας: Ημερίδα και δωρεάν συμβουλευτική για τα δάνεια

Τη Δευτέρα 21η Νοεμβρίου και ώρα 17.30′ στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Λακωνίας (Λυκούργου 61, Σπάρτη) θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ημερίδα με θέμα «Δάνεια – Τράπεζες: Τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» , την οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Λακωνίας.

Η εκδήλωση θα βασίζεται και θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων.
Τα θέματα πάνω στα οποία θα υπάρξει ενημέρωση είναι συγκεκριμένα:
1. Ρυθμίσεις τραπεζικών δανείων και οφειλών
2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού
3. «Κόκκινα» δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμοι Κατσέλη – Δένδια – Σταθάκη
7. Κώδικας δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
8. Χρηματοδότηση και αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.

Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι κ.κ. Χρήστος Γαλλιάκης, οικονομικός διευθυντής, και Αναστασία Δημούση, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών, διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, VP Negotiations.

Για δηλώσεις συμμετοχής και αίτηση παροχής δωρεάν προσωπικής συμβουλευτικής υποστήριξης, οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα έως και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στον σύνδεσμο http://vpnegotiations.gr/vp/ ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 213 0238504, 6932286243 με την κ. Δημούση.