Επιμελητήριο Λακωνίας: Να συμπεριληφθούν όλοι ανεξαιρέτως οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι για όλα τα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των μέτρων για την ανάσχεση διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης αυτής στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, το Επιμελητήριο βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία και συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας προκειμένου να ενημερώνεται κεντρικά η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία τόσο με τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά όσο και για τις προτάσεις αντιμετώπισής τους.

Τα θέματα που έχουν ήδη τεθεί είναι:

1. Να συμπεριληφθούν όλοι ανεξαιρέτως οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης, στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις που σήμερα λειτουργούν και δεν εξαιρούνται από την αναστολή, θεωρούν ότι λόγω μειωμένου ή και ανύπαρκτου τζίρου πρέπει να προβούν σε μερική ή ολική αναστολή της λειτουργίας τους. Στις περιπτώσεις αυτές, οι εργαζόμενοι στους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας, να επωφεληθούν και αυτοί από τα ευεργετήματα του ισχύοντος νόμου.

2. Το ίδιο να ισχύσει και για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών.

3. Να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση ώστε τα τραπεζικά ιδρύματα να σταματήσουν άμεσα τη σφράγιση επιταγών στο οκταήμερο και να δοθεί παράταση τουλάχιστον δύο μηνών για να θεωρηθεί ακάλυπτη μία επιταγή, με όλες, βέβαια, τις νομοθετικές υποχρεώσεις που προβλέπονται για τον εκδότη, να παραμένουν σε ισχύ.

Τα μέτρα να έχουν αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Επίσης, τίθενται θέματα κάλυψης όλων των αναγκών προφύλαξης εργαζομένων (μεταφορά, μάσκες, τήρηση κανόνων υγιεινής κλπ) και ιδιαίτερα τα θέματα της ενίσχυσης του συστήματος υγείας και θωράκισης των εργαζομένων σε αυτό.