Επιμελητήριο: Πίτα και βραβεύση λακωνικών επιχειρήσεων

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και απονεμήθηκαν τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2020.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Παναρίτης αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη και ευημερία παρουσίασε τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η επιλογή των επιχειρήσεων απολαβής των Βραβείων, τα οποία ήταν: νέοι επιχειρηματίες, πρωτότυπο για τον τόπο προϊόν και ανάπτυξη της επιχείρησης εν μέσω κρίσης.

Μία από τις δύο επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι η “G- Fish” του κ. Ιωάννη Γεροντίδη με έδρα τη Σπάρτη και μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας και επεξεργασίας – τυποποίησης στο Καστόρι. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ιχθύων και παράγωγων αυτών και λοιπών ειδών διατροφής. Ο κ. Γεροντίδης παρουσίασε στην εκδήλωση την επιχείρησή του, τόνισε την πρωτοτυπία των προϊόντων που παράγονται και τη μοναδικότητά του σολομού ως προς την παραγωγή στον ελλαδικό χώρο.

Η δεύτερη επιχείρηση που βραβεύτηκε είναι η Λακωνική Ζυθοποιία του κ. Ιωάννη Παπαθανασίου με έδρα το 23ο χλμ Σπάρτης – Γυθείου. Ο κ. Παπαθανασίου, παρόλο που σπούδασε μηχανολόγος-μηχανικός, βασιζόμενος στην εμπειρία της οικογένειάς του στην ποτοποιία, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ζύθο, με την επιτυχία να αποδεικνύει την ορθότητα του εγχειρήματος. “Η κρίση επηρέασε την εξέλιξη της Sparta Beer, παρόλα αυτά με σταθερά βήματα και αυξάνοντας σταδιακά την παραγωγή επεκτάθηκε τόσο στη λακωνική αγορά και σε όμορους νομούς όσο και στην Αθήνα”, δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου. Τόνισε ακόμη ότι οι παραγωγοί του τόπου και το Επιμελητήριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι και πρέπει οι πλουτοπαραγωγικές πηγές να αξιοποιηθούν με στόχο την ανάπτυξη του τοπικού επιχειρείν και την επιστροφή της νεολαίας που λόγω κρίσης αναζήτησε ευκαιρίες στο εξωτερικό.

Ο κ. Παναρίτης απονέμοντας τα βραβεία συνεχάρη τα μέλη του αναφέροντας ότι το Επιμελητήριο είναι καθημερινός αρωγός του τοπικού επιχειρείν.