Επιμνημόσυνη δέηση από τον κ. Ευστάθιο στο μνημείο των 118 στο Μονοδένδρι

Monodendri 1

Θλιβερή επέτειο αποτελεί για τη Σπάρτη η 25η Νοεμβρίου, καθώς την ημερομηνία αυτή, το έτος 1943, στη θέση Μονοδένδρι εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 118 συμπατριώτες μας, βυθίζοντας σε ανείπωτο πένθος τον τόπο.

Στη λακωνική πρωτεύουσα κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του πανελλαδικού εορτασμού της εθνικής αντίστασης, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που ξεκινούν στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας με θεία λειτουργία, μνημόσυνο και εκφώνηση επίκαιρης ομιλίας. Στη συνέχεια γίνεται μετάβαση των επισήμων στο Μονοδένδρι, για τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, προσκλητήριο των εκτελεσθέντων, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Φέτος, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις, ωστόσο ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος θεώρησε χρέος του να μεταβεί στο μνημείο των 118 στο Μονοδένδρι, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως πανοσ. αρχ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, όπου τέλεσε την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, για ανάπαυση των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων.

πηγή: www.immspartis.gr