Επιμορφωτικές ημερίδες σε Σπάρτη και Μολάους για την αφήγηση και γραφή παραμυθιού

Το τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης ΔΕ Πελοποννήσου και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας διοργανώνουν σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού δύο επιμορφωτικές ημερίδες με θέμα «Η αφήγηση και η γραφή παραμυθιών ως δημιουργικό εκπαιδευτικό εργαλείο στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο». Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο κ. Δημήτριος Αβούρης, αφηγητής, συγγραφέας και διευθυντής του περιοδικού «Το Παραμύθι». Οι εκδηλώσεις δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς, αλλά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι δύο εκδηλώσεις θα διεξαχθούν:
1. Την Τρίτη 21 Μαρτίου στη Σπάρτη, στην αίθουσα Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου του διοικητηρίου και ώρα 17.45′ – 21.00′.
2. Την Πέμπτη 23 Μαρτίου στους Μολάους (17.00′ – 21.00′), στην αίθουσα θεάτρου «Χρήστος Καρυτσιώτης» του γυμνασίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Μονεμβασίας – Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρόγραμμα Ημερίδων

17.45′ – 18.00′: Προσέλευση – εγγραφές συμμετεχόντων.
18.00′ – 18.10′: Χαιρετισμοί.
18.10′ – 18.20′: «Η λειτουργία του παραμυθιού στον ψυχισμό του ατόμου» – Αναστασία – Μαρίνα Κονιδιτσιώτη, ψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός (MSc στην Ειδική Αγωγή), ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού.
18.20′ – 20.45′: 1. «Η αφήγηση και η γραφή παραμυθιών ως δημιουργικό εκπαιδευτικό εργαλείο στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο» – Δημήτριος Αβούρης, πρόεδρος της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού, διευθυντής του περιοδικού «Το Παραμύθι». 2. Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Παραμύθι και γλωσσική καλλιέργεια των παιδιών – ασκήσεις και παιχνίδια» – Δημήτριος Αβούρης.
20.45′ – 21.00′: Ερωτήσεις – συζήτηση – συμπεράσματα.

Μετά το πέρας των ημερίδων, αν εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον εκ μέρους των εκπαιδευτικών (στους οποίους θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης), θα δημιουργηθούν ομάδες βιωματικών εργαστηρίων που θα λειτουργήσουν ως ομάδες μελέτης και συγγραφής παραμυθιών μετά από συνεννόηση με τους συντελεστές και σε ημερομηνίες που θα κοινοποιηθούν στους ενδιαφερόμενους.