Επιπλέον 11,7 εκατ. ευρώ για τοπικά προγράμματα Leader

Leader logo

Leader logo

Την έγκριση νέων πιστώσεων συνολικού ύψους 11.776.000 ευρώ, που θα ενισχύσουν τα τοπικά προγράμματα έντεκα περιοχών της χώρας στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.

Τα κονδύλια αυτά θα ενισχύσουν τα τοπικά προγράμματα προσέγγισης Leader που υλοποιούν οι αντίστοιχες Ομάδες Τοπικής Δράσης, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αιτήματα υποψήφιων επενδυτών για χρηματοδότηση. Νέες πιστώσεις εγκρίθηκαν για τις εξής Ομάδες Τοπικής Δράσης:

– Πάρνωνας Αναπτυξιακή Πελοποννήσου

– Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών

– Αναπτυξιακή Χαλκιδικής

– Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας

– Αναπτυξιακή Ροδόπης

– ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης

– Αναπτυξιακή Κιλκίς

– Πιερική Αναπτυξιακή

– Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου

– Αναπτυξιακή Καστοριάς

– Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

«Ο σκοπός μας είναι να επιταχύνουμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΠΑΑ και ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε αιτήματα υποψήφιων επενδυτών που θέλουν να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στην ελληνική ύπαιθρο. Ακόμα και μέσα στη βαθιά κρίση υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης, ειδικά στην επαρχία. Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι τα χρήματα, μέχρι το τελευταίο ευρώ, θα πιάνουν τόπο», δήλωσε σχετικά ο κ. Αποστόλου.