Επιστολή Δερτιλή σε Αχτσιόγλου ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις σε περιοχές που υπέστησαν θεομηνίες

Επιστολή προς την υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου απευθύνει η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Δερτιλή, παρακαλώντας την να μεριμνήσει ώστε να εφαρμοστεί η εγκύκλιος για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργοδοτών ή ασφαλισμένων των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με έγγραφο του διοικητή του ΕΦΚΑ, στον οποίο αποτάθηκε το Επιμελητήριο, για την ένταξη των πληγεισών περιοχών στο καθεστώς στήριξης απαιτείται έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες οριοθετούνται οι περιοχές και ο χρόνος του συμβάντος. Οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν εκδοθεί έως σήμερα και κατά συνέπεια οι εισφορές και δόσεις ρυθμίσεων θα πρέπει να καταβάλλονται κανονικά.

“Λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, αλλά και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η τοπική κοινωνία στο σύνολό της αδυνατεί να ανταποκριθεί στην καταβολή των οφειλών και κάνουμε έκκληση για επείγουσα έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων, καθώς και για μια ευνοϊκή ρύθμιση τμηματικής καταβολής έως και τις 30/6/2017 όλων των οφειλών καθώς και των ήδη ρυθμισμένων για τις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές” αναφέρει στην επιστολή της η κ. Δερτιλή, προειδοποιώντας πως “σε κάθε άλλη περίπτωση, η οικονομική ασφυξία θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο και χάσιμο θέσεων εργασίας”.