Επιστολή κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης στη Ζαχαράκη

Επιστολή προς την υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη απέστειλε η επιτροπή κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης σχετικά με την ανέγερση του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης. Όπως αναλυτικά αναφέρουν:

“Κυρία υφυπουργέ

Επειδή από την τοπική ειδησεογραφία είδαμε ότι κατά τη δίωρη τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2020 για εκπαιδευτικά θέματα ΔΕΝ ενημερωθήκατε για την ανέγερση του 6ου δημοτικού σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου Σπάρτης επιθυμούμε, ως επιτροπή κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης , να σας ενημερώσουμε ότι:

1. Το 6ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης είναι ιδρυμένο από το υπουργείο από το 1994

2. Το 2008 αγοράστηκε το οικόπεδο για την ανέγερσή του μαζί με το 7ο ν/γείο

3. Υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εγγεγραμμένη πίστωση 470.000 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης ανέγερσης του 6ου σχολείου – 7ου νηπιαγωγείου και

4. Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης με δύο αποφάσεις του κατά το 2020 έχει εγκρίνει την ανέγερσή του μέσω σύναψης προγραμματικής συμφωνίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε για τη έμπρακτη και ουσιαστική συνδρομή του υπουργείου σας αλλά και των άλλων συναρμόδιων υπουργείων (όπου χρειαστεί) ώστε να υλοποιηθεί, επιτέλους, ένα σχολείο που χρειάζεται στη Σπάρτη για την αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής”.