Επιστολή σε Γαβρόγλου και από την ΕΛΜΕ Λακωνίας για το θέμα των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Δικαιολογημένη χαρακτηρίζει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού μας την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Όπως επισημαίνει σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, η προτεινόμενη μείωση των σχολών που έχουν έδρα την πόλη της Σπάρτης προκαλεί για μια ακόμη φορά αισθήματα αδικίας σε σχέση με τη δίκαιη κατανομή τους.

Έτσι η ΕΛΜΕ συντάσσεται με την προσπάθεια που καταβάλλουν οι αρχές και φορείς του τόπου μας να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός του υπουργείου, ενισχύοντας μάλιστα την επιχειρηματολογία των παραπάνω. Στην ίδια επιστολή λοιπόν προς τον κ. Γαβρόγλου αναφέρει τρεις σημαντικές παραμέτρους, που αφορούν κυρίως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς:

1. Στον ρόλο της παρουσίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στις προσωπικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί της Λακωνίας για επιμόρφωση.

2. Στα θετικά αποτελέσματα από την παρουσία ενός σημαντικού εκπαιδευτικού δυναμικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που αποτέλεσε δεξαμενή γνώσης και εμπλούτισε κάθε μορφωτική, πνευματική και πολιτιστική προσπάθεια.

3. Στη δυνατότητα των μαθητών από οικονομικά αδύναμες οικογένειες να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον τόπο τους, επιλέγοντας μεταξύ τριών τουλάχιστον σχολών.

Για όλα τα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις αρχές, τους φορείς και τους πολίτες, απαιτώντας δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση στην προτεινόμενη αναδιάρθρωση των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειάς μας.