Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα φορολογικά πρόστιμα

prostima

kwdikas forologikis diadikasias

“Tιμωρητικά” και “εκτός πραγματικότητας” χαρακτηρίζουν τα προβλεπόμενα για τις διαδικαστικές παραβάσεις πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, οι πρόεδροι των επτά επιμελητηρίων της Πελοποννήσου.

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι κ.κ. Πανδής (Λακωνίας), Μπουντρούκας (Αρκαδίας), Δαμούλος (Αργολίδας), Μαρλαφέκας (Αχαΐας), Νικολούτσος (Ηλείας), Νανόπουλος (Κορινθίας) και Μανιάτης (Μεσσηνίας) τού μεταφέρουν την αγανάκτηση του συνόλου των παραγωγικών φορέων της Πελοποννήσου. Μάλιστα προβάλλουν την εκτίμηση ότι οι προβλέψεις περί του τρόπου εξόφλησης των παραστατικών δαπανών άνω των 500 ευρώ, όσο και “η αδιανόητη και πλήρως παράλογη πρόβλεψη του άρθρου με την οποία επιβάλλεται πρόστιμο 10.550 ευρώ για μη αναγραφή εργαζομένου στην ΑΠΔ, εργαζόμενου που έχει δηλωθεί κανονικά όμως στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», θα αποτελέσουν τη θρυαλλίδα στην ήδη ευρισκόμενη υπό έκρηξη αγορά”.

Υπενθυμίζοντας την τραγική κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, οι υπογράφοντες την επιστολή εκφράζουν τη βεβαιότητα πως τα εφαρμοζόμενα μέτρα θα οδηγήσουν μαθηματικά στην κατάρρευση της αγοράς. Εάν ληφθεί υπόψιν και η πρωτοφανής ρευστότητα που επικρατεί σχετικά με το εφαρμοζόμενο φορολογικό καθεστώς, θεωρούν πως συντίθεται “ένα εκρηκτικό μίγμα με απρόβλεπτες συνέπειες”.

Κλείνοντας οι πρόεδροι των επτά επιμελητηρίων καλούν τον κ. Σαμαρά να παρέμβει άμεσα, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για το σύνολο της αγοράς.