Επιστολή στο ΥΠΠΟ από τους Φίλους του Νέου Μουσείου Σπάρτης

Οι φορείς που συμμετέχουν στο υπό σύσταση σωματείο «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης», με αφορμή τα συμπεράσματα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο στις 27/3, έστειλαν σήμερα επιστολή προς τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη με την οποία ζητούν:
1. την άμεση αντιμετώπιση των υποχρεώσεων του υπουργείου με τη δημοσιοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων για την πραγματοποίηση των πράξεων που το αφορούν σε σχέση με την προώθηση του θέματος της μελέτης του μουσείου και
2. την αποδέσμευση της μελέτης του μουσείου από την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού, όπως ομολόγησε για δεύτερη φορά η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα στην παραπάνω σύσκεψη, η Περιφέρεια δεν θα προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης του μουσείου, παρά μόνον στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στην υπουργό Πολιτισμού, στο γραφείο του πρωθυπουργού, τους τοπικούς βουλευτές, την αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Σπάρτης.