Επιστολή του υπουργού Παιδείας στον δήμαρχο για το μέλλον των σχολών της Σπάρτης

Επιστολή απευθύνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στον δήμαρχο Σπάρτης σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει μετά την εξαγγελθείσα συνέργεια του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, που έχει ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο απομάκρυνσης σχολών από τη Σπάρτη.

Ως γνωστόν το υπουργείο έχει συστήσει ειδική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των διοικήσεων των δύο ιδρυμάτων και έναν εκπρόσωπο του υπουργείου, η οποία θα μελετήσει το ζήτημα. Όπως ενημερώνει τον κ. Βαλιώτη ο κ. Γαβρόγλου, “μόλις ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής θα σας παρασχεθεί πλήρης ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου και τους πρυτάνεις, ώστε να μας εκφράσετε τις απόψεις σας”. Συνεχίζει λέγοντας πως “το ΥΠΠΕΘ κατανοεί τις τοπικές ανάγκες και τις ανησυχίες της κοινωνίας της Λακωνίας και θα προτείνει τρόπους για να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς του νομού προκειμένου να καταλήξουμε από κοινού σε μια πρόταση με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων σπουδών, των πανεπιστημιακών τίτλων και την τοπική ιστορία και κοινωνία”.

Ο υπουργός κλείνει την επιστολή του υποστηρίζοντας πως “βεβιασμένες κινήσεις δεν θεωρούνται απαραίτητες και δεν συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή”, για να συμπληρώσει πως “το ΥΠΠΕΘ έχει ευήκοα ώτα και σε κλίμα συνεργασίας αντιμετωπίζει όλα τα επιμέρους θέματα που μπορεί να επιφέρει η φιλόδοξη μεταρρύθμιση της αναβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης”.