Επιστρέφονται οι πινακίδες ενόψει εορτών

pinakides

pinakidesΜε απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, επιστρέφονται από την Παρασκευή 20/12 οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών για τις εορτές. Προϋπόθεση ωστόσο είναι να καταβληθεί προηγουμένως το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου.

Επίσης, βάσει της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ («Επιβολή διοικητικών μέτρων») για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 19/12.

Από την απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων που αφαιρέθηκαν για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ανασφάλιστα οχήματα και για μη καταβολή τέλους διοδίων.

Οι αποφάσεις, τέλος, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές εκτελούνται κανονικά.