Ανακοίνωση, με την οποία αφενός ζητούν την επιστροφή Γιαννακόπουλου στην ομάδα της Σπάρτης και αφετέρου καλούν σε συστράτευση τον φίλαθλο κόσμο, υπογράφουν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, οι πρόεδροι του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου Χαράλαμπος Σκούρος, της ΕΠΣ Λακωνίας Παναγιώτης Καρράς, του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης Σπύρος Μοιράγιας και του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης Σάββας Βελισσάρης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ενωμένοι Πολίτες», «Ελπίδα» και «ΑΝΑΣΑ» Σταύρος Αργειτάκος, Χρήστος Αλεξάκος και Παναγιώτης Κουμουνδούρος αντίστοιχα, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Βασιλική Δερτιλή, ο Δημήτρης Πολλάλης από την Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, ο Σωτήρης Ροϊνός από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Λακωνίας, οι Παναγιώτης Γεωργανές και Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης, ο Σπύρος Παπαδάκος του ΑΣΕΕ Αμυκλών “Λακωνία”, ο Βασίλης Τσαρούχας από τον Σύλλογο Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης, και ο Ηλίας Τρακάκης από τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Σπάρτης:

“Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ομάδα μας, για το λακωνικό ποδόσφαιρο, για την πόλη μας, τη Λακωνία και συνολικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τη 14η Μαΐου 2015, ο σπαρτιάτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης τριετίας και το όραμά του τόσο για την ομάδα της ΑΕ Σπάρτη όσο και για την πόλη της Σπάρτης.

Όμως ως γνήσιος σπαρτιάτης είχε πρώτα μιλήσει μέσα από τις πράξεις του. Από την αρχή της ενασχόλησής του με την ομάδα της ΑΕ Σπάρτη, έδειξε εμπράκτως αφοσίωση σε αυτό το όραμα και αγάπη για τον τόπο μας και επένδυσε ανιδιοτελώς πόρους, χρόνο και κόπο. Η στάση του ενέπνευσε όλους μας.

Σε αυτή του την προσπάθεια βέβαια βρήκε και πιστούς αρωγούς, όλους τους φορείς της πόλης αλλά και τον κόσμο της Σπάρτης και γενικότερα της Λακωνίας, ο οποίος όχι μόνο αναγνώρισε αυτήν την προσπάθεια, αλλά εμπνεύστηκε, την αγκάλιασε και προσέφερε στην υλοποίησή της τα μέγιστα.

Αυτός είναι ο κόσμος της Σπάρτης, ο οποίος εμπράκτως αναγνώρισε και αναγνωρίζει την προσφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην πόλη μας. Ο κόσμος, ο οποίος στήριξε και στηρίζει την προσπάθειά του. Ο κόσμος, ο οποίος μοιράζεται το όραμά του και έθεσε ανιδιοτελώς εαυτόν στην υπηρεσία της υλοποίησης του οράματος αυτού.

Και με αυτόν τον κόσμο η γροθιά είναι συμπαγής!

Καλούμε λοιπόν τον σπαρτιάτη Δημήτρη Γιαννακόπουλο να απευθυνθεί σε αυτόν τον κόσμο, γιατί αυτός είναι ο κόσμος της Σπάρτης. Να συνεχίσει την προσπάθεια, που αυτός ενέπνευσε, και να την οδηγήσει στην επιτυχία. Στο δρόμο αυτό οι σπαρτιάτες είναι μαζί του. Πρόθεση όλων των φορέων είναι η διαφύλαξη της ενότητας και του κοινού σκοπού, και με αυτή την πρόθεση θα επιδιώξουμε στο άμεσο χρονικό διάστημα συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο προκειμένου να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει.

Το όραμά του ένωσε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας προς την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Αυτή την ενότητα οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε όλοι μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να φέρει τον διχασμό και να δηλητηριάσει το υγιές φίλαθλο πνεύμα που διαπνέει διαχρονικά τον λακωνικό αθλητισμό.

Καλούμε το φίλαθλο κοινό και σύσσωμο τον κόσμο της Λακωνίας να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την ΑΕ Σπάρτη και να στείλει το δικό του μήνυμα ενότητας και συστράτευσης την Κυριακή στις 15.00′ στο δημοτικό στάδιο της πόλης, όπου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Καλλονή”.