Επισφραγίστηκε με μνημόνιο η συνεργασία Σπάρτης – Nanjing

Στο δημαρχείο Σπάρτης βρέθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του δήμου Nanjing της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κογκρέσου της Nanjing, Long Xiang, για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το δήμο μας.

Με γνώμονα το κοινό καλό των δημοτών, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού, οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ν’ αναπτύξουν γόνιμες σχέσεις συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και τουρισμού, της εκπαίδευσης, γεωργίας και οικονομίας, καθώς και του εμπορίου, με σκοπό την προώθηση της κοινής ευημερίας και ανάπτυξης.

Ο δήμος Σπάρτης ανοίγει με την υπογραφή του συμφώνου αυτού έναν δίαυλο επικοινωνίας με την κινεζική πόλη, αποβλέποντας την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και την περαιτέρω προβολή του στην κολοσσιαία αγορά της ασιατικής χώρας. Αποδεικνύει, δε, τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ στην κατεύθυνση τόνωσης της τοπικής οικονομίας. Εξάλλου, εκπρόσωποι των δύο πόλεων θα έχουν συχνές επαφές για να συντονίζουν την υλοποίηση των σχεδίων.

Ο δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο όραμα που μοιράζονται οι δυο περιοχές, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η πολυσχιδής και εποικοδομητική συνεργασία και ανταλλαγή πρακτικών θα είναι αμοιβαία επωφελής. Σημείωσε, τέλος, πως οι ενέργειες εξωστρέφειας και δικτύωσης του δήμου θα συνεχιστούν, αφού βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής.