Με τη φράση του τίτλου προσφώνησε ο Βλάσης Καραβασίλης, πρόεδρος του δρομικού συλλόγου “Τελμησσός Μαραθώνος”, τους “Σπαρτιάτες Δρομείς” στην ιδιαίτερη εκδήλωση αδελφοποίησης των δύο συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου.

Η αρχική ιδέα δημιουργήθηκε πριν ενάμισι περίπου χρόνο και, αφού ωρίμασε, έγινε πράξη σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου του Μαραθώνα. Ο χώρος είναι εξαιρετικά αξιόλογος, μιας και αριθμεί περισσότερα από 3.100 εκθέματα, τα οποία καταγράφουν την ιστορία του μαραθώνιου δρόμου από το 1896 μέχρι και σήμερα. Το μουσείο φιλοξενεί μια μοναδική αθλητική συλλογή εκθεμάτων από σπάνια προσωπικά αντικείμενα και έπαθλα αθλητών σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Εξάλλου, ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για τους λάκωνες η αίθουσα με τα προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα και έπαθλα του ολυμπιονίκη Χαρίλαου Βασιλάκου, ο οποίος ήταν πρώτος νικητής στον μαραθώνιο των πανελληνίων αγώνων και δεύτερος νικητής μαραθωνίου δρόμου στους πρώτους ολυμπιακούς αγώνες τον Μάρτιο του 1896 (Αθήνα).

Η εκδήλωση συνέπεσε με τον εορτασμό των δέκα χρόνων από τη σύσταση του συλλόγου “Τελμησσός Μαραθώνος”. Παράλληλα έγιναν και βραβεύσεις προσωπικοτήτων από το χώρο του αθλητισμού, όπως ο μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Καλομοίρης, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, καθώς και των πανελληνιονικών στο άθλημα του μαραθωνίου Γιώργου Καραβίβα και Τίνας Κεφαλά, κατόχου του ρεκόρ στον κλασσικό μαραθώνιο της αυθεντικής διαδρομής.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών Δρομέων”, Γιάννης Δημόπουλος, αναφέρθηκε σε όλα τα ιστορικά γεγονότα τα οποία συνδέουν τους δύο συλλόγους, καθώς και τις πόλεις που εκπροσωπούν, τονίζοντας την ανάγκη να συμπορευθούν συλλογικά στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και στο πνεύμα του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Η αδελφοποίηση των συλλόγων επικυρώθηκε με την παρουσία του τέως προέδρου του συνδέσμου “Σπάρταθλον” κ. Κωστή Παπαδημητρίου, με τον οποίο ο κ. Δημόπουλος είχε έναν σύντομο διάλογο, ενημερώνοντάς τον ότι δέκα σπαρτιάτες προκρίθηκαν να λάβουν μέρος στον αγώνα του “Σπάρταθλον” 2017 και προτείνοντας να υπάρξει απαλλαγή αυτών από την κλήρωση συμμετοχής, λόγω εντοπιότητας.

Το θετικό κλίμα της βραδιάς έκλεισε με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των συλλόγων, ως ενθύμιο της αδελφοποίησής τους, και με την εκατέρωθεν υπόσχεση να γίνουν άμεσα πράξη όλα τα συμφωνηθέντα.