Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συλλογή αγαθών

Στην ακόλουθη ανακοίνωση προχώρησε η νεοσύστατη Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης: “Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης χαιρετίζουμε τη μαζική προσέλευση του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στο χώρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και από όλο το νομό, φοιτητές, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, μέλη μαζικών φορέων και σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων, γυναίκες, έδωσαν το παρών σε μια συνάντηση όπου διαπιστώσαμε πως αυτή η πρωτοβουλία ριζώνει πιο βαθιά στην κοινωνία της περιοχής μας.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκαν κάποια πρώτα στοιχεία από την ανοιχτή δομή που φιλοξενεί τους πρόσφυγες σε ξενοδοχείο της πόλης μας, καταγράφηκαν οι προβληματισμοί για το μέλλον της διαμονής τους και της καθημερινότητας τους.

Αποτυπώθηκε η σύμπλευση όλο και περισσότερων ανθρώπων στην αρχική μας θέση, της μη αδιαφορίας και απραξίας απέναντι στο προσφυγικό πρόβλημα και στα θύματα πολέμου απέναντι σε όποιον καλλιεργεί και τροφοδοτεί το ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις, σε βάρος ανθρώπων και μικρών παιδιών, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους εξαιτίας ενός πολέμου που φέρει τη σφραγίδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συλλογή αγαθών που θα διανεμηθούν τις επόμενες μέρες στους πρόσφυγες. Σύντομα, με βάση την ολοκληρωμένη καταγραφή θα ανακοινωθεί η λίστα με συγκεκριμένα αγαθά για συλλογή.

Το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Αλληλεγγύης θα αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις τόσο στο χώρο που διαμένουν οι προσφυγές όσο και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας. Στόχος μας είναι η πρωτοβουλία μας να «αγκαλιάσει» περισσότερους συμπολίτες μας. Άμεσα θα απευθυνθούμε οργανωμένα σε συλλογικούς φορείς, σωματεία, δεκαπενταμέλη και πενταμελή, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις καταδίκης των πολέμων, του εγκλωβισμού των ανθρώπων στην χώρα μας και να δείξουν την αλληλεγγύη τους”.