Επιτυχής η δράση προληπτικής ιατρικής για τα παιδιά του δήμου Σπάρτης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Σπάρτη η δράση προληπτικής ιατρικής, με δωρεάν παιδιατρικές, οφθαλμολογικές και ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε παιδιά του δήμου, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Σπάρτης από την Τρίτη 9 Ιουνίου έως και το Σάββατο 13 Ιουνίου (την τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε και εθελοντική αιμοδοσία).

Η δράση υλοποιήθηκε από το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, σε συνεργασία με τον οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, τα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων, την Τοπική Μονάδα Υγείας Σπάρτης καθώς και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σπάρτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, δημιουργός του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Αξίζει να σημειωθεί πως στην πόλη μας, για πρώτη φορά μετά την καραντίνα του κορωνοϊού, βρέθηκαν μαζί όλα τα κινητά πολυϊατρεία του οργανισμού.

Η δράση της προληπτικής ιατρικής για παιδιά απέδειξε πως η ανάγκη για τέτοιες πρωτοβουλίες στον τόπο μας είναι μεγάλη. Υπήρξε μεγάλη προσέλευση, τα ραντεβού ήταν πολλά και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες όλων. Ωστόσο, η γνωριμία της δημοτικής αρχής με τον κ. Γιαννόπουλο, έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν αναλυτικά οι διάφορες δράσεις και οι πιθανοί τρόποι συνεργασίας ώστε να επιτευχθεί συντονισμένη ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου Σπάρτης.

Η κ. Ζαχαράκη ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα στελέχη του Οργανισμού αλλά και όλους όσοι συνετέλεσαν στην διοργάνωση της δράσης, τους γιατρούς, το ΤΟΜΥ, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σπάρτης, τα τοπικά ΜΜΕ, τους υπαλλήλους του Αυτοτελούς Τμήματος Πρόνοιας, τον δήμαρχο και τους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News