Επιτυχημένη η έναρξη στα φετινά Υακίνθεια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου στο Γεωργίτσι, στην Πάνω Ρίζα του Ταϋγέτου, η πρώτη εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού στο αμφιθέατρο Σπαντίδου. Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία του φιλοσόφου Απόστολου Πιερρή με θέμα “Λυκούργος, Αλκμάν και Κλεομένης. Η αρχή, η ακμή και ο αγώνας ανανέωσης στην παρακμή της Σπάρτης”. Ακολούθησε συναυλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης Ηλέκτρας Βλαχονικολού (πιάνο – φωνή), Γιάννη Κονιδιτσιώτη (κιθάρα) και Άννας Γιαννακοπούλου (βιολί), με γνωστά τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών.

Το επόμενο ραντεβού στα Υακίνθεια είναι προγραμματισμένο το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 19.00′, με το θεατρικό έργο “Πρόβα με τον Αριστοτέλη”. Πρωταγωνιστεί ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης. Συμμετέχουν ο Σπύρος Ξένος και η Ηλέκτρα Παροίκου. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Παροίκου.

Λίγο πριν τη θεατρική παράσταση θα προηγηθεί μικρή συναυλία αρχαιοελληνικής μουσικής με την Εβελίνα Μαρκοπούλου (τραγούδι – λύρα – αυλός) και τον Μάριο Κατσάλη (κρουστά).

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν.