Επιτυχημένη η εκδήλωση στήριξης του Ασύλου Ανιάτων

tsai Αsylou 3

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο “O Άγιος Παντελεήμων” για άλλη μια χρονιά διοργάνωσε εκδήλωση με σκοπό να ενισχύσει το έργο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Μαΐου. Όλα τα έσοδα αυτής της συγκέντρωσης προσφέρθηκαν στο Άσυλο Ανιάτων, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία και τους φιλάνθρωπους σκοπούς του.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Μαρία Χιώτη, η οποία αρχικά αναφέρθηκε στο σκοπό της συγκέντρωσης, λέγοντας πως η παρουσία όλων αποτελεί σταθερή αναγνώριση της αξίας του έργου αγάπης και στοργής στους ανήμπορους συνανθρώπους μας. Εν συνεχεία η κ. Χιώτη εξήρε την επίπονη και άοκνη προσπάθεια του πνευματικού μας πατέρα, σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες όλων, είπε χαρακτηριστικά πως “είναι ο ίδιος που μας εμπνέει με το σπάνιο παράδειγμά του και την ύψιστη ηθικά και πνευματικά υπερτριακονταετή Αρχιερατεία του στον τόπο μας. Είναι εκείνος που μας ευλογεί όχι μόνο με την παρουσία και το θείο λόγο του, αλλά και με τη Διακονία του, το σπάνιο ανθρωπιστικό του έργο. Και έτσι καταφέρνει να φωτίζει το δρόμο μας, με οδηγό την Αγάπη στην καρδιά μας –την εφευρετική κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο– ώστε να στηρίζουμε και την προσπάθεια του ευαγούς ιδρύματος του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης”.

Η κ. Χιώτη αναφέρθηκε επίσης στο Άσυλο Ανιάτων, τονίζοντας πως “το Ίδρυμα, όπως συνηθίζει να το χαρακτηρίζει και ο ιδρυτής του, ο ποιμενάρχης μας, είναι ο ναός της Αγάπης, όπου βρίσκουν στοργή και περίθαλψη συνάνθρωποί μας με αδυναμία, αναπηρία ή ασθένεια. Είναι το καταφύγιο όπου βρίσκει συμπαράσταση και δύναμη κάθε άνθρωπος που καλείται να σηκώσει μόνος του τον σταυρό του προσωπικού του μαρτυρίου (…) Σε αυτόν τον ναό της Αγάπης λατρεύεται ο αληθινός Θεός, στο πρόσωπο του κάθε ανήμπορου συνανθρώπου μας και συναντάται ο πόνος με την ελπίδα, η ευεργεσία με την ευγνωμοσύνη”.

Τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν το έργο του Ασύλου Ανιάτων, τους παρευρισκόμενους, τους χορηγούς που πρόσφεραν τα δώρα για την κλήρωση, καθώς και όλους όσους διέθεσαν το χρόνο τους για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια ο αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Μπλάθρας, εκπροσωπώντας τον σεβασμιώτατο, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Απηύθυνε σε όλους τις ευχές και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του ποιμενάρχη μας για την παρουσία τους και τη συμπαράστασή τους στη συγκέντρωση αυτή. Ο ίδιος ο κ. Ευστάθιος, λόγω υποχρεώσεων, αδυνατούσε να παρευρίσκεται στη συγκέντρωση, αλλά όπως ανέφερε ο π. Γεώργιος, η σκέψη του ήταν εκεί. Αναφέρθηκε επίσης στο Άσυλο Ανιάτων, στον αποκαλούμενο ναό της Αγάπης, που με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση ο σεβασμιώτατος ίδρυσε, ώστε να προσφέρει στους ανήμπορους αδελφούς μας τη φροντίδα, την περίθαλψη και τη στοργή που έχουν ανάγκη. Αναφέρθηκε τέλος ο αιδεσιμολογιώτατος στην έννοια της προσφοράς και στο πόσο σημαντική είναι σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης τραγούδησε και χόρεψε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Ακολούθησε ενημέρωση για την πώληση κλήρων και την παραλαβή των δώρων, ενώ πραγματοποιήθηκε ειδική κλήρωση για οκτώ δώρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο διοικητής ΚΕΕΜ ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, ο σχολικός σύμβουλος Α’ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λακωνίας κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, πλήθος κληρικών και μεγάλος αριθμός φιλάνθρωπων συμπολιτών μας.