Επιτυχημένη η 8η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων

8h ekthesi lakonikon proionton (1)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 11 Μαρτίου η 8η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στην Αθήνα, στο μετρό της πλατείας Συντάγματος.

Για μια ακόμη φορά, οιλάκωνες ύψωσαν τείχη ενάντια στην οικονομική κρίση και με ασπίδα τα προϊόντα της λακωνικής γης κάλεσαν το αθηναϊκό κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων. Περισσότεροι από 25 παραγωγοί από κάθε γωνιά του νομού παρουσίασαν τα προϊόντα τους, παραδοσιακά και βιολογικά, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, ώστε οι επισκέπτες να προμηθευτούν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, γλυκά και παξιμάδια, χωριάτικο λουκάνικο και σύγκλινο, καπνιστή πέστροφα και σολομό κ.ά.

8h ekthesi lakonikon proionton

Το κοινό της πρωτεύουσας ανταποκρίθηκε θερμά στο ετήσιο ραντεβού. Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει προσωπικά τους παραγωγούς, να προμηθευτεί τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, ταυτόχρονα όμως να ενημερωθεί και να αντλήσει υλικό για την ιστορία και το φυσικό πλούτο της περιοχής μας.

Ο δήμος Σπάρτης για ακόμη μια φορά στήριξε ενεργά την έκθεση, συμμετέχοντας ως συνδιοργανωτής στη μεγάλη αυτή γιορτή. Στο εκθετήριο του δήμου διατέθηκε πληροφοριακό υλικό για την ανάδειξη και τουριστική προβολή του τόπου, προκειμένου οι χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης να γνωρίσουν κάποια στιγμή και από κοντά τις ομορφιές της Λακωνίας.