Επιτυχημένος ο 1ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος

aponomes

Το πρωί της Κυριακής 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 1ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος “του Μετανοείτε”. Με σύνθημα “Τιμούμε τον πολιούχο μας – Βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας”, μικροί και μεγάλοι κλήθηκαν να τρέξουν σε έναν διαφορετικό αγώνα. Όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και όποιος άλλος επιθυμούσε, συνεισέφεραν με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διανεμηθούν στα ιδρύματα της τοπικής εκκλησίας και σε άπορες οικογένειες του τόπου μας.

Η εκκίνηση δόθηκε από τη φερόμενη βασιλική του αγίου Νίκωνος στην ακρόπολη της αρχαίας Σπάρτης. Η διαδρομή, συνολικά 2,6 χλμ, κατέληξε στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος περνώντας μέσα από την πόλη.

Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 150 δρομείς, κυρίως παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι άνδρες και γυναίκες. Κατά τον τερματισμό δόθηκαν σε όλους αναμνηστικά διπλώματα και μία εικόνα του πολιούχου μας ως ευλογία, ενώ το παρών” έδωσε και ο κ. Ευστάθιος, ο οποίος βρέθηκε κοντά στους δρομείς για να τους συγχαρεί.

Η απονομή επάθλων στους νικητές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά τον εσπερινό ενθρονίσεως της ιεράς εικόνας του οσίου. Ο σεβασμιώτατος υπογράμμισε στην ομιλία του ότι ο 1ος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στη μνήμη του οσίου Νίκωνος εντάσσεται στον εορτασμό συμπλήρωσης εξήντα ετών από τα εγκαίνια του περικαλλούς ιερού ναού του αγίου στη Σπάρτη. Στη συνέχεια ευχαρίστησε το δήμο Σπάρτης και τον αθλητικό οργανισμό του ως συνδιοργανωτές της αθλητικής αυτής εκδήλωσης, καθώς και όλους τους συμμετασχόντες, στους οποίους απευθυνόμενος ευχήθηκε τη χάρη και την ευλογία του αγίου Νίκωνος στη ζωή τους.

Κατόπιν δόθηκαν τα μετάλλια στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας μαζί με τα αναμνηστικά της συμμετοχής και ως δώρα μια μεγάλη εικόνα του αγίου και ένα βιβλίο του σεβασμιωτάτου.

Η ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης ευχαριστεί όλους όσοι συνετέλεσαν με την εθελοντική προσφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή του ιδιαίτερου αυτού αγώνα, τους συνδιοργανωτές, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δράσεων “Ετοιμοκλής”, την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, την Τροχαία Σπάρτης, τους εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες της Νοσηλευτικής Σχολής και τον χορηγό κατάστημα αθλητικών ειδών “Ημίχρονο Σπορ”.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό αλλά και το σχετικό βίντεο μπορείτε να βρείτε εδώ.

(με πληροφορίες από www.immspartis.gr)