Εργαστήρια κόμικς στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης, στην οποία φιλοξενείται το Sparti Techlab, σε συνεργασία με το μορφωτικό τμήμα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα πραγματοποιήσουν δύο δίωρα εργαστήρια (ένα για εκπαιδευτικούς και ένα για εφήβους), η βασική δομή των οποίων θα περιλαμβάνει μια μικρή “παράσταση” συνδυασμού αφήγησης και ζωντανής δημιουργίας κόμικς.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, το εργαστήριο έχει στόχο να τους εξοικειώσει με το αφηγηματικό μέσο των κόμικς και να τους δώσει εργαλεία και μεθοδολογίες, προκειμένου να μπορέσουν να το αξιοποιήσουν δημιουργικά μέσα στις σχολικές αίθουσες. Μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις αλλά και βιωματικές ασκήσεις θα συζητήσουν και θα δοκιμάσουν στην πράξη την εκπαιδευτική διάσταση της 9ης τέχνης.

Ως προς τους εφήβους, μια αφηγήτρια και μια δημιουργός κόμικς, η Βασιλεία Βαξεβάνη μαζί με τη Δήμητρα Αδαμοπούλου, θα παρουσιάσουν μια πρωτότυπη παράσταση που θα συνδυάζει μοναδικά το λόγο με την εικόνα. Ιστορίες από όλον τον κόσμο θα ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι ήρωες θα… ζωντανεύουν. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα ασχοληθούν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα εξερευνήσουν δυνατότητες και προοπτικές και τελικά θα φτιάξουν τη δική τους ιστορία κόμικς, προτείνοντας τη δική τους λύση για μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις του πλανήτη.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον 2ο όροφο της βιβλιοθήκης, την Τρίτη 13/3 από τις 17.00′ έως τις 19.00′ για τους εκπαιδευτικούς και τις ίδιες ώρες την Τετάρτη 14/3 για τους εφήβους. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία της βιβλιοθήκης όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της. Λόγω των ειδικών απαιτήσεων των εργαστηρίων, στο καθένα μπορούν να συμμετάσχουν το ανώτερο τριάντα άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180, καθώς και στις διευθύνσεις www.nikiforos.edu.gr και www.facebook.com/dkbspartis.