Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας

ergatiki protomagia

Με την ακόλουθη ανακοίνωση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας καλεί εργαζόμενους και σωματεία να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά, αύριο στις 10.00′ το πρωί στην αίθουσα συγκεντρώσεών του (Αγίου Νίκωνος 124):

“Τιμούμε τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και όλων όσων έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπεράσπιση και κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Περίπου 1 εκατ. συμπολίτες βρίσκονται στην ανεργία στερούμενοι το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, ενώ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες βιώνοντας έναν ζοφερό εγκλωβισμό.

Η αξιοπρεπής δουλειά μετατρέπεται σε όνειρο θερινής νυκτός,

η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση να αφορούν το 60% των νέων προσλήψεων αποκαθηλώνοντας την πλήρη και σταθερή εργασία,

οι συλλογικές συμβάσεις να συνιστούν είδος προς εξαφάνιση,

η αδήλωτη και η μερικώς ανασφάλιστη εργασία να εξαπλώνονται σε κάθε κλάδο και περιοχή της Ελλάδας,

η υγιεινή και ασφάλεια να θεωρείται «πολυτέλεια»

και ο χρόνος εργασίας να διαμορφώνεται χωρίς τη διάσταση της ανθρώπινης ανάγκης, καταπατώντας ημερήσια ανάπαυση, ελεύθερο-οικογενειακό χρόνο και την κυριακάτικη αργία.

Μετά και το τρίτο, επαχθέστερο μνημόνιο, η «γενιά» των 245€ μαζικοποιείται, οι απόμαχοι της δουλειάς γίνονται οριστικά απόκληροι της ζωής με συνεχείς και μελλοντικά προσυμφωνημένες περικοπές, ενώ οι εγκληματικές δεσμεύσεις για δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα σφραγίζουν μια πρωτοφανή φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών και συνταξιούχων που αγγίζει το 700% και ένα εγκληματικό ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.

Φίλες και φίλοι,

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε… τα πάντα κερδήθηκαν με αγώνες.

Την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς, την ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων της εργατικής τάξης, καλούμαστε όλοι να βροντοφωνάξουμε «Φτάνει πια ως εδώ»…

Απαιτούμε δικαιώματα και όχι άλλες δεσμεύσεις, διεκδικούμε μέρισμα από την παραγόμενη ευημερία, αγωνιζόμαστε ώστε το δίκιο των πολλών να ξαναγίνει εθνικό δίκαιο,

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτώχεια, στην αδικία, στην κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων”.