Εργατικό Κέντρο Λακωνίας: “Η κυβέρνηση να αποσύρει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους”

Αντίθετο “σε πρακτικές εξαναγκασμού που φέρνουν διχόνοια και δημιουργούν μια νέα τάξη ανέργων (μη εμβολισμένων)” δηλώνει το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας σε ανακοίνωσή του. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε: “Η Κυβέρνηση με την τροπολογία προσθήκη του Υπουργείου Υγείας, στον Νόμο 4820 ΦΕΚ.130, Τεύχος Α’ 23/7/2021 του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στα άρθρα 205, 206 και 207, εντάσσει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων με την ποινή σε περίπτωση άρνησης, σε διαθεσιμότητα χωρίς μισθό και ασφαλιστικές εισφορές.

Χωρίς να έχει εξαντλήσει εναλλακτικούς τρόπους πειθούς των εργαζόμενων όπως ενημέρωση και κίνητρα. Το Εργατικό Κέντρο είναι αντίθετο σε πρακτικές εξαναγκασμού που φέρνουν διχόνοια και δημιουργούν μια νέα τάξη ανέργων (μη εμβολισμένων) καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την υποχρεωτικότητα (άλλωστε μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα) και να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση”.