Ερωτήσεις σχετικά με τα προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο του Γυθείου

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Ανατολικής Μάνης Δημήτρης Αναστασάκος απευθύνει ερώτηση προς τον δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο σχετικά με τα προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο του Γυθείου.

Όπως αναφέρει:

“Σκηνές απείρου κάλλους ξετυλίχθηκαν στις 18/9/2019 στο Γύθειο, όπου μεγάλες ποσότητες βοθρολυμάτων έπνιξαν το Γύθειο, την εμποροπανήγυρη που ήταν σε εξέλιξη, που τελικά κατέληξαν στη θάλασσα.

Υπήρχαν προειδοποιήσεις γι’ αυτή την άθλια κατάσταση, αφού προηγήθηκαν ανάλογα περιστατικά μικρότερης έκτασης, που δεν τα λάβατε υπόψιν σας.

Τα ίδια τα γεγονότα αναδεικνύουν την ανωτερότητα της πρότασής μας, τα μεγάλα έργα, τα έργα υποδομών και κοινής ωφέλειας, να γίνονται από δημόσιο κρατικό φορέα, που θα κατέχει τα μηχανήματα και τα υλικά, θα κατανέμει σχεδιασμένα το εργατοτεχνικό κι επιστημονικό προσωπικό σε όλες τις φάσεις του έργου (μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία). Μόνο τότε θα έχουμε δημόσια έργα φθηνά, ποιοτικά και ασφαλή προς όφελος του λαού.

Διαφορετικά όταν κριτήριο θα είναι το κέρδος του επιχειρηματία που σε συνδυασμό με προβλήματα στη χρηματοδότηση, στις απαλλοτριώσεις, στις ανύπαρκτες ή ανεπίκαιρες μελέτες ή αρχαιολογικές τομές, διαμορφώνουν τους όρους για να έχουμε αυτά τα προβλήματα”.

Με βάση τα παραπάνω ερωτά τον κ. Ανδεάκο:

  • Θα αποζημιωθούν και πως οι πληγέντες;
  • Υπάρχουν διεκδικήσεις της αναδόχου εταιρείας για αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ και ποιες;
  • Παρελήφθη το έργο χωρίς να έχουν γίνει οι αναγκαίες δοκιμές;
  • Υπήρχαν προβλήματα με τον ανάδοχο για τα οποία είχατε επιφυλαχθεί για δικαστικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας; Έγιναν;
  • Ποιος και πότε έκανε τις μελέτες του έργου;