Ερώτηση Γρηγοράκου για τα βαρέα και ανθυγιεινά του νοσηλευτικού προσωπικού

domatio nosokomeiou

domatio nosokomeiou

Ερώτηση με θέμα την “Εξειδίκευση συνταξιοδοτικών-ασφαλιστικών ρυθμίσεων καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών εργασιών για το νοσηλευτικό προσωπικό” απέστειλε ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Υγείας.

Όπως αναφέρει, “σύμφωνα με νόμο για τις «Βαριές και ανθυγιεινές εργασίες», το νοσηλευτικό προσωπικό εντάσσεται στη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών. Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) επανειλημμένα έχει αποστείλει επιστολές σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, τονίζοντας το μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος του κλάδου τους, που έχει επωμιστεί τεράστιο βάρος της κρίσης, τόσο με τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας όσο και μισθολογικά”.

Με δεδομένη και τη δέσμευση της κυβέρνησης πως όσοι εργάζονται σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών θα συνταξιοδοτούνται στο 62ο έτος της ηλικίας τους, ο κ. Γρηγοράκος ρωτά τους υπουργούς εάν έχουν ολοκληρωθεί από όλα τα συναρμόδια υπουργεία οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη διάταξη που θα εξειδικεύει και θα διευρύνει τις ευεργετικές διατάξεις συνταξιοδότησης, κάνοντας ρητή αναφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε πρίπτωση θετικής απάντησης, ζητά επίσης να πληροφορηθεί ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατάθεσής της.