Ερώτηση Γρηγοράκου για την υπαγωγή των μικροεπιχειρηματιών των χωριών στον ΟΑΕΕ

Προβλήματα ζωτικής σημασίας για την οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων των περιοχών με λιγότερους από 2.000 κατοίκους εντοπίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, λόγω του νόμου που προβλέπει πλέον οι ιδιοκτήτες των εκεί επιχειρήσεων να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ κι όχι στον ΟΓΑ όπως συνέβαινε έως τώρα.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς ο κ. Γρηγοράκος επισημαίνει ότι ως αποτέλεσμα αυξάνονται ραγδαία οι ασφαλιστικές εισφορές των ιδιοκτητών αυτών των επιχειρήσεων και την ίδια στιγμή οι φορολογικές υποχρεώσεις τους αναμένεται να εκτοξευθούν, στο πλαίσιο αύξησης των έμμεσων φόρων και της αναγκαστικής χρήσης ταμειακής μηχανής για ελάχιστα ποσά κέρδους.

Ως εκ τούτου ο βουλευτής Λακωνίας ρωτά τους υπουργούς:
α) Εάν προτίθενται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, “ώστε να διορθωθεί η νομοθετική αδικία που δημιουργήθηκε με την ψήφιση του νέου νόμου και η οποία ουσιαστικά εξομοιώνει τους ιδιοκτήτες πολύ μικρών επιχειρήσεων απομακρυσμένων περιοχών με μεγαλοεπιχειρηματίες-ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές μεγάλου τζίρου και απολαμβάνουν φορολογικής «ασυλίας»”.
β) Πόσα υπολογίζονται ότι θα είναι τα έσοδα που θα μπουν στα ταμεία του κράτους από την αναγκαστική συνολική υπαγωγή στον ΟΑΕΕ.