Ερώτηση Γρηγοράκου για τις άδειες οδήγησης των ηλικιωμένων

Στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη απευθύνει ερώτηση ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αντικείμενο την ανανέωση των αδειών οδήγησης των ηλικιωμένων.

Τους τελευταίους μήνες οι αρμόδιες δευτεροβάθμιες επιτροπές ιατρών τελούν υπό αναστολή, λόγω μη καταβολής των αποζημιώσεών τους από το υπουργείο. Μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων οδηγών που είχαν την ατυχία να λήξει η άδειά τους εντός του χρονικού διαστήματος που δεν λειτουργούν οι επιτροπές βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησης που διαθέτουν.

“Με τα οχήματά τους ακινητοποιημένα, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μετακίνησής τους, με όλη την ταλαιπωρία που αυτό συνεπάγεται γι’ αυτή την ευαίσθητη ομάδα συνανθρώπων μας” σημείωνει ο λάκωνας βουλευτής, προσθέτοντας πως ιδιαίτερα προβληματική διαμορφώνεται η κατάσταση ειδικά αυτήν την εποχή, που οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τα θαλάσσια μπάνια τους.

Επικαλούμενος αναφορά της αρμόδιας υφυπουργού κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη περί επικείμενης κατάργησης των δευτεροβάθμιων ιατρικών επιτροπών και θεσμοθέτηση άλλων διαδικασιών που θα αντικαθιστούν τις υπάρχουσες, ο κ. Γρηγοράκος ερωτά τον υπουργό:

> Ποια είναι η νέα διαδικασία που θα θεσμοθετηθεί για την έγκριση των αδειών οδήγησης των ηλικιωμένων.

> Ποια είναι βάσει προγραμματισμού η έναρξη ισχύος της νέας διαδικασίας.

> Πώς θα εξυπηρετηθούν οι ηλικιωμένοι οδηγοί που αναμένουν έγκριση της άδειάς τους, κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη ισχύος της νέας διαδικασίας. Επίσης αν το υπουργείο θα προβεί σε κάποια προσωρινά μέτρα, όπως πχ η παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης.