Ερώτηση Γρηγοράκου για τις εφημερίες των γιατρών στα Κέντρα Υγείας

Grigorakos

Grigorakos

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τη δραματική μείωση του χρηματικού κονδυλίου των εφημεριών ιατρών στα Κέντρα Υγείας, απευθύνει ο βουλευτής Λακωνίας και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, “σύμφωνα με έγγραφο της 6ης ΥΠΕ, προτείνεται στους διοικητές των νοσοκομείων, αλλά και στους διευθυντές των Κέντρων Υγείας να προβούν σε εκκαθάριση των εφημεριών για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, με περικοπή περίπου 35%”. Ωστόσο, υπογραμμίζει, πρόκειται για εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν κανονικά, και κατά συνέπεια οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν, εξολοκλήρου, στους δικαιούχους.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας”, αναφέρεται στην ερώτηση, “σύμφωνα με πληροφορίες που «διακινούνται» σε ολόκληρο το νοσοκομειακό χώρο, προτίθεται να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη περικοπή, στο σύνολο των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας. Την ίδια στιγμή οι διευθυντές των Κέντρων Υγείας, στους οποίους έχει γίνει η γνωστοποίηση, καλούνται από τις ιατρικές ενώσεις να μην προχωρήσουν σε καμία τέτοιου είδους περικοπή, καθώς θα βρεθούν υπόλογοι, ενώπιον της δικαιοσύνης”.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Γρηγοράκος ρωτά τον υπουργό εάν όντως σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή τις περικοπές στις εφημερίες των Κέντρων Υγείας, και, αν ναι, ποια είναι η ακριβής οικονομική κατάσταση των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, η οποία καθιστά επιτακτική μία τόσο δραστική μείωση στις αποδοχές των ιατρών.