Ερώτηση Γρηγοράκου για τον ανολοκλήρωτο δρόμο Πελλάνας – Γεωργιτσίου

Grigorakos

Grigorakos

Την ακόλουθη ερώτηση με θέμα την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγροτικού δρόμου Γεωργιτσίου – Πελλάνας κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος:

«Ο αγροτικός δρόμος Γεωργίτσι – Πελλάνα μέσω περιοχής Μανίνου είχε επιδοτηθεί το 2003 από το ΥΠΕΧΩΔΕ για έργα διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης. Τελικά, το αρχικό ποσό κάλυψε το κόστος κατασκευής ενός σημαντικού τμήματος του έργου, αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωσή του. Ακολούθησαν αιτήματα του δήμου Σπάρτης προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης -επειδή ο δρόμος χαρακτηρίζεται ως αγροτικός- για την ολοκλήρωση του έργου. Για το σκοπό αυτό καταρτίστηκε σχετική τεχνική μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Σύμφωνα με τη μελέτη, το κόστος κατασκευής του υπολειπόμενου δρόμου, που διευκολύνει όλους τους “βόρειους δήμους” του νομού Λακωνίας, ειδικά το χειμώνα που αποκλείονται λόγω υψομέτρου και κακών καιρικών συνθηκών, ανέρχεται στις 242.000 ευρώ. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Καρασμάνης, κατά δήλωσή του, έχει υπογράψει το 2014 την έγκριση του σχετικού κονδυλίου. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα καμία απολύτως ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ: Υπάρχει υπογεγραμμένη η έγκριση του κονδυλίου για την κατασκευή του υπολειπόμενου κομματιού του δρόμου Γεωργίτσι – Πελλάνα μέσω Μανίνου; Αν ναι, παρακαλείσθε να καταθέσετε τη σχετική υπουργική απόφαση».