Ερώτηση Δαβάκη για το ΚΕΕΜ και τα υπόλοιπα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να πληροφορηθεί για την τύχη των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Μετά την κατάθεση στη βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης, ο κ. Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Davakis Thanasis“Από δημοσιεύματα πληροφορούμαστε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να προχωρήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές στο υπάρχον σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το σχέδιο προβλέπει την κατάργηση από τον προσεχή Νοέμβριο των υφιστάμενων κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) και την αντικατάστασή τους από σημεία κατάταξης πλησίον των μονάδων τοποθέτησής τους.

Με δεδομένο ότι τα υπάρχοντα ΚΕΝ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη, απολαμβάνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την παροχή βασικής εκπαίδευσης, ανακύπτουν εύλογα και επίκαιρα ερωτήματα για την αποδοτικότητα του σχεδιαζόμενου νέου συστήματος.

Καλούμε τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας να έρθει το συντομότερο δυνατόν στη βουλή για να απαντήσει:

1. Αληθεύει ότι προτίθεται να προχωρήσει στη θεμελιώδη αυτή αλλαγή του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων και, αν ναι, τι ακριβώς προβλέπει το νέο σχέδιο;

2. Ποια τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του νέου συστήματος;”.