Ερώτηση ΚΚΕ για τις πληρωμές των κτηνοτρόφων

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τον αποκλεισμό χιλιάδων κτηνοτρόφων της χώρας από τις πληρωμές βιολογικής κτηνοτροφίας.
Μεταξύ άλλων σημειώνει πως “οι συνέπειες είναι δραματικές, αφού χιλιάδες κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Δεν έχουν πληρωθεί δύο χρόνια τώρα τις εξισωτικές αποζημιώσεις ή πήραν ψίχουλα εξαιτίας του αποχαρακτηρισμού των βοσκότοπων και πριν λίγες μέρες πήραν πετσοκομμένη τη βασική ενίσχυση. Σημειωτέον οι κτηνοτρόφοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας είναι απλήρωτοι τέσσερα χρόνια, από το 2012, παρότι έχουν καταχρεωθεί για πληρωμές πιστοποίησης σε ιδιωτικές εταιρείες και για αιτήσεις πληρωμών και αγορά βιολογικών ζωοτροφών με μεγάλα ποσά”.
Ο κ. Μωραΐτης ρωτά τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε να πληρωθούν άμεσα όλοι οι κτηνοτρόφοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ζητεί επίσης με την ερώτησή του “να αποσυρθεί το απαράδεκτο έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ και η υπεύθυνη δήλωση που το συνοδεύει”.