Ερώτηση Τζανετέα για την πορεία σημαντικών οδικών έργων στη Λακωνία

Επερώτηση προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσε η πρώην αντιπεριφερειάρχης και σύμβουλος της παράταξης “Νέα Πελοποννήσος”, Αδαμαντία Τζανετέα σχετικά με την πορεία υλοποίησης σημαντικών οδικών έργων στη Λακωνία.

Αναλυτικά αναφέρει η κ. Τζανετέα:

“Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους δήμους στο τεχνικό πρόγραμμα της ΠΕ Λακωνίας είχαν ενταχθεί και ψηφιστεί στο περιφερειακό συμβούλιο προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση έργων οδικών εντός των δήμων.

Συγκεκριμένα:

Συντήρηση οδικού δικτύου δήμου Σπάρτης 800.000 ευρώ (Αριθμός απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου 47/2019 για τους οδικούς άξονες (Καλύβια Σοχάς, δρόμος Αναβρυτής προς Παναγία Φανερωμένη, Περιβόλια- Κόμβος Πελλάνας, ΚΕΕΜ – Ξηροκάμπι, Βρέσθενα προς Μεγάλη Βρύση).

Συντήρηση οδικού δικτύου δήμου Μονεμβασίας 600.000 ευρώ περιλαμβάνει τους οδικούς άξονες (Άγιος Φωκάς – Μονεμβάσια, δρόμος προς Κοκκινιά, δρόμος Άγιος Γεώργιος Μονεμβασίας προς Βιγκλάφια).

Επειδή έχει περάσει ενάμισης χρόνος ερωτάται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου:

Προτίθεται να προχωρήσει στη δημοπράτηση των σημαντικών αυτών έργων όπως είχαμε συμφωνήσει με το δήμο Μονεμβασίας και το δήμο Σπάρτης ή θα παραμείνει σταθερός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ότι δεν θα προβεί σε προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους για τα μικρά έργα;

Επίσης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είχε ενταχθεί η νέα είσοδος Μολάων με το ποσό του 1000000 ευρώ. Ερωτάται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την πορεία του σημαντικού αυτού του έργου για την πόλη των Μολάων”.