ΕΣΠΑ Πελοποννήσου: 42 νέα οχήματα για την Αστυνομία

peripolika perifereia

peripolika perifereia

“Αντίδοτο στα φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία υποβοηθούνται από την παρούσα κρίση”, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης τη συνεργασία της Περιφέρειας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της τελετής αγιασμού των σαράντα δύο οχημάτων που αγοράστηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ.

“Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για την επιτυχή ευόδωση των προσπαθειών μας. Η ευαίσθητη υπηρεσία της τροχαίας απέκτησε αναγκαίες υποδομές προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες, δημιουργώντας ένα δίχτυ οδικής ασφαλείας” συμπλήρωσε και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διευκολύνει τη συνολική προσπάθεια της αστυνομίας να εξασφαλίζει τηperipolika perifereia 2ν καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι, πέραν της προμήθειας των οχημάτων και του εξοπλισμού, είναι ήδη έτοιμη, με ενταγμένο κωδικό, στην υπάρχουσα, αλλά και στη νέα προγραμματική περίοδο, να συνεχίσει την προσπάθεια υποστήριξης της αστυνομίας με υποδομές ανά Περιφερειακή Ενότητα στο επίπεδο της απόκτησης ιδιόκτητων κτιρίων για τις ανάγκες τους.

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου στρατηγός κ. Ηλίας Γεωργόπουλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη για την ευαισθησία του σε θέματα ασφάλειας και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και κατά τη διάρκεια συσκέψεων και στα περιφερειακά συμβούλια, χαρακτήρισε δε την Περιφέρεια “πολύτιμο συμπαραστάτη”, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τόνισε τέλος ο κ. Γεωργόπουλος ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί προς την ίδια θετική κατεύθυνση, ούτως ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο όσον αφορά στην προστασία της ζωής των πολιτών.

Η τελετή αγιασμού των οχημάτων τελέστηκε από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, στο χώρο του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη.