Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Γερακίου

eortasmos Agiou Georgiou Geraki (4)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκε και φέτος ο εσπερινός του αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γερακίου.

Το τελετουργικό ξεκίνησε μέσα από το Γεράκι και συγκεκριμένα από την τοποθεσία Κάτω Βρύση, όπου παραδόθηκε εικόνα του αγίου -δωρεά του αείμνηστου δασκάλου Γεωργίου Μαρούδη- σε ιππείς, οι οποίοι με τα άλογά τους τη μετέφεραν έως το κάστρο. Εκεί τους περίμενε ο π. Ιωάννης Χαραμής, που παρέλαβε την εικόνα και την οδήγησε στην εκκλησία. Αρκετοί γερακίτες αλλά και πιστοί από τη γύρω περιοχή με σύμμαχο και τον καλό καιρό παρακολούθησαν τον εσπερινό.

Αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των ιππέων, κάποιοι από τους οποίους κατέφθασαν από μακρινές περιοχές για να τιμήσουν τον άγιο Γεώργιο. Από τον Ιππικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μάνης προσήλθαν οι Παναγιώτης Μιχαλακάκος, Δημήτρης Αργειτάκος και Γιώργος Τραφαλής, από το Λεωνίδιο ο Ηλίας Πουτσελάς, από τον Αθλητικό Σύλλογο Κοκκινόραχης ο Νίκος Χελιώτης, από το Περιστέρι ο Σταύρος Φιφλής, από το Βλαχιώτη ο Γιώργος Γεωργούλης και από το Γεράκι οι Γεώργιος Κόντος, Κωνσταντίνος Μαρουδάς, Μιχάλης Πουλημένος, Γιώργος Τσίπουρας, Γιώργος Ν. Βάρλας, Γιώργος Σ. Βάρλας, Λεωνίδας Μαλαβάζος, Παναγιώτα Μαλαβάζου και Παναγιώτης Φασμούλος.

Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα φορτισμένη συναισθηματικά, αφού ξύπνησαν μνήμες αλλοτινών εποχών, τότε που τα άλογα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη γιορτή. Ο άγιος Γεώργιος ας είναι βοήθεια για όλο τον κόσμο.

Χρήστος Μπαλαμπάνος

πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου