Εστίαση: Ανησυχία των επιχειρηματιών της Σπάρτης για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού

Συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου ιδιοκτητών επιχειρήσεων μαζικής εστίασης Σπάρτης κ. Βασίλη Τσαρούχα και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Κριμήτσου και Αργυρόπουλο, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τη δύσκολη αυτή περίοδο. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της, έχουν ήδη επηρεάσει, σε μεγάλο βαθμό, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τα αιτήματα των επαγγελματιών, οι οποίοι ζήτησαν την υποχρεωτική μείωση ενοικίων και την ελάφρυνση -και όχι αναστολή- των ασφαλιστικών τους εισφορών. Ο λάκωνας βουλευτής διαβεβαίωσε τα μέλη του συλλόγου, ότι ο ίδιος προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα σταθούν στο πλευρό τους στηρίζοντας την επιβίωση των ίδιων και της εργασίας.

Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, γιατί με το δεύτερο lockdown ο κλάδος θα βρεθεί σε αδιέξοδο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δε θα καταφέρουν να επιβιώσουν, με κίνδυνο οριστικών λουκέτων και απώλειας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Όπως δήλωσε “Πρέπει να υπάρξει απόφαση για μη επιστρεπτέα ενίσχυση με κριτήριο τις θέσεις εργασίας και σε όσες έχουν κλείσει καθολικά να καλυφθεί στο 100% το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος, ενώ, για εκείνες που ακόμα λειτουργούν αλλά με ζημιές, να επιδοτηθεί στο 40% το μισθολογικό και στο 100% το ασφαλιστικό κόστος”.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News