Ευκαιρία να δούμε τη Σπάρτη με μια άλλη ματιά προσφέρει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στην οποία μετέχει για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο δήμος Σπάρτης.

Σήμερα Τετάρτη στις 18.30′, από την είσοδο του 2ου Λυκείου Σπάρτης θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της δράσης “Περπατώντας γνωρίζω την πόλη μου, η λεωφόρος Κων/νου Παλαιολόγου” με ξεναγό τον αρχιτέκτονα Γιώργο Γιαξόγλου και αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Στις 20.00′ αρχίζει η έκθεση φωτογραφίας από τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης και η έκθεση ζωγραφικής της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας. Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Κ. Παλαιολόγου, όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 17.00′ έως τις 23.00′ για το ρεύμα της ανόδου της Παλαιολόγου από Ευαγγελιστρίας μέχρι Βρασίδου και για την οδό Λυκούργου από Αγίου Νίκωνος έως Κ. Παλαιολόγου. Η μερική πεζοδρόμηση των οδών αυτών γίνεται στο πλαίσιο τόσο των σημερινών δραστηριοτήτων όσο και για τη στήριξη του θεσμού της Εβδομάδας Κινητικότητας, μιας προτροπής για την υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων καθημερινής μετακίνησής μας, ώστε να δούμε την πόλη με μια άλλη ματιά.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο δήμος Σπάρτης για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 χρηματοδοτείται μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ για τις δράσεις αυτές, καθώς και για μόνιμα μέτρα που προωθούν τη βιώσιμη κινητικότητα (όπως τσιμεντοστρώσεις πεζοδρομίων, διαγράμμιση διαβάσεων, δημιουργία θέσων για ποδήλατα και μηχανάκια).

Η Εβδομάδα τελειώνει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου με την “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”, οπότε και θα πεζοδρομηθεί η οδός Λυκούργου από Αγίου Νίκωνος έως Κ. Παλαιολόγου (κατά τις ώρες 17.00′ – 21.00′), ώστε το Ολυμπιακό Κέντρο και το 300ό Σύστημα Προσκόπων να διεξαγάγει υπαίθρια μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά του δημοτικού. Στη συνέχεια, στις 20.30′ στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, θα προβληθεί η ταινία για μικρούς και μεγάλους από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας με τίτλο “Νόνο, το παιδί Ζιγκ Ζαγκ”, μια χορηγία του Orange Festival.

“Σας περιμένουμε όλους να περπατήσουμε, να ξεναγηθούμε και να παίξουμε στους δρόμους της πόλης!” αναφέρουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους προς τους πολίτες.