Ευπρέπεια και δημοκρατία στον δήμο Ευρώτα

Στην ακόλουθη δήλωση προχώρησε η δημοτική παράταξη Ευρώτα “Νεό Ξεκίνημα” με επικεφαλής τον Δήμο Νταλιάνη, σχετικά με το περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα 13/7 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη νέα ΚΑΠ 2021-2027 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, ανάμεσα στον δήμαρχο και τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλη Βρουλίτη.

Όπως αναφέρει η παράταξη:

“Την Δευτέρα 13/7 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στη Σκάλα με αντικείμενο την νέα κοινή αγροτική πολιτική. Επισκιάστηκε από το ατυχές και άσχημο συμβάν, όπου ο δήμαρχος Ευρώτα προσπάθησε να φιμώσει με ύφος διοικητή εκπρόσωπο του αγροτικού συλλόγου, και αυτό γιατί το ψήφισμα που κατέθεσαν στον αρμόδιο υφυπουργό, το απήγγειλαν δημόσια. Αυτό και μόνο έφτανε για να διδάξει ο κ. δήμαρχος πως εννοεί την δημοκρατία. Υπάρχει και το βίντεο, ήμασταν παρόντες.

Επειδή αυτή η συμπεριφορά του κ. δημάρχου είναι πολιτικά απαράδεκτη, δεν εκφράζει σε καμμία περίπτωση ούτε τον δήμο Ευρώτα, ούτε καν όλη την παράταξη του, ως παράταξη θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον αγροτικό φορέα, αλλά και από τους δημότες μας για την εικόνα και το συμβάν αυτό.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, δεν κατατέθηκε κανένα τεκμηριωμένο αίτημα από τον δήμο Ευρώτα για χρηματοδότηση έργου αρμοδιότητας υπουργείου Γεωργίας όπως πχ αντιπλημμυρικά. αρδευτικά, κλπ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποχώρησε μετά την ομιλία της, ειπώθηκαν όμως σημαντικά πράγματα όπως η τοποθέτηση του συλλόγου γεωπόνων, οι υπηρεσιακές τοποθετήσεις για τεχνοκρατικά θέματα, η έκκληση του κ. Δαβάκη για τον φόβο της πλημμύρας του Ευρώτα και οι αποστάσεις που πήρε για το θέμα των σκουπιδιών κ.ά.

Όλα καλά λοιπόν, δόθηκαν και οι αναθέσεις για την εκδήλωση, να συντηρείται το πελατειακό, χάλασε η επικοινωνία από πολίτες που ήθελαν να πουν την άποψη τους. Αν είναι δυνατόν.. δημοκρατία Ευρώτα έχουμε…”.


Δείτε σχετικά: Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας κατά Βέρδου: “Aπαράδεκτη και τραμπουκική η στάση του δημάρχου Ευρώτα”

Δείτε σχετικά: “Υπονομεύουν τη συνεργασία” απαντά ο Βέρδος στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο