Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτισμού στο Γύθειο

Europaikes imeres politistikis klironomias 2

Europaikes imeres politistikis klironomias 2

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Ε’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και ο δήμος Ανατολικής Μάνης παρουσιάζουν εκδηλώσεις στο Επιμελητήριο Λακωνίας και στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου:

Την Παρασκευή 26 Σεμπτεμβρίου στις 20.00′ στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου θα φιλοξενηθεί εκπαιδευτική δράση για ομάδες παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο “Εν Γυθείω… Η πόλη και οι άνθρωποι στο Γύθειο του 2ου αιώνα μΧ”. Πρόκειται για προβολή και παρουσίαση της ζωής του Γυθείου στα χρόνια της μεγάλης ακμής του. Την επιμέλεια θα έχει ο εκπαιδευτικός – μουσειοπαιδαγωγός κ. Δημήτρης Ροζάκης.

Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση “Όρνιθες” του Αριστοφάνη από τους μαθητές της α’ τάξης του Γυμνασίου Γυθείου.

Το Σάββατο 27/9 στις 18.30′ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας θα πραγματοποιηθεί αρχαιολογική ημερίδα με θέμα “Ανακαλύπτοντας το παρελθόν: Το πρόσφατο αρχαιολογικό έργο στη λακωνική Μάνη”.

Στις 21.30′ της ίδιας ημέρας στο Αρχαίο Θέατρο θα παρουσιαστεί η “Ελένη” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ε. Βοζικιάδου και μετάφραση Θ. Σταύρου. Παίζουν οι Σ. Ιγνατίδου, Κ. Ζωγραφόπουλος, Κ. Ρωμαίος, Ι. Κούτση, Β. Κουκουτσίδη, Κ. Μερτζάνης, Ε. Λορέντη, Μ. Μπραάλα, Μ. Πίττα και Ε. Δρίβα.

Την Κυριακή 28/9 στις 21.30′ στο Αρχαίο Θέατρο η παιδική σκηνή του θεάτρου “Κάτω από τη Γέφυρα” θα ανεβάσει την παράσταση “Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη” του Δημήτρη Ποταμίτη, σε σκηνοθεσία Νίκου Δάφνη. Παίζουν οι ηθοποιοί Κώστας Κλάδης, Κων/να Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δάφνη Καλαχόρα.

Europaikes imeres politistikis klironomias