Ευχαριστίες από το Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας

ekdilosi AmeA

ekdilosi AmeA

Τα μέλη του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ευχαριστούν τις φίλες και τους φίλους τους για τη θερμή ανταπόκριση στην πρόσκληση που τους απηύθυναν, να συμμετάσχουν στην ανοικτή εκδήλωσή του, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Μάρτη. Η κοινωνία μας έχει απόλυτη ανάγκη τη διατήρηση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των μελών της, η ισχύς των οποίων διαπιστώθηκε με τον καλύτερο τρόπο με τη συνάντησή μας στο πλαίσιο της εκδήλωσης”, σημειώνει το ΔΣ του σωματείου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρος Μοιράγιας, οι εφημέριοι Μαγούλας π. Γεώργιος Φωτόπουλος και Μυστρά π. Λάζαρος Σκάγκος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Μαρία Τσιρώνη και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Με φιλική και εγκάρδια διάθεση, στην εκδήλωση παρέστη και ο φίλος του σωματείου Σπύρος Χαριτάτος, γνωστός από τηXaritatos - Alexandrakis δημοσιογραφική του καριέρα. Απλός, χαμογελαστός, πρόσχαρος, έσφιξε το χέρι των μελών και φίλων που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, δίνοντας και παίρνοντας ευχές και αγάπη.

Το ΔΣ ενημέρωσε για τη δράση των τελευταίων δώδεκα μηνών στον τομέα της οικονομικής ενίσχυσης των μελών του σωματείου. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η πρόσφατη (Φεβρουάριος 2015) οικονομική ενίσχυση των μελών που αποδεδειγμένα διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με το ποσό των 50 ευρώ, δαπάνη που ανήλθε συνολικά στο ποσό των 2.500 ευρώ. Για την τεκμηρίωση των οικονομικών στοιχείων των μελών, ελέγχθηκαν τα σχετικά έγγραφα, τα οποία τα μέλη προσκόμισαν οικειοθελώς προς έλεγχο.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι επιπλέον του προαναφερόμενου ποσού το σωματείο από τον Ιανουάριο του 2014 έως το Φεβρουάριο του 2015 έχει ανταποκριθεί με το συνολικό ποσό των 600 ευρώ σε αιτήματα οικονομικής ενίσχυσης μελών τα οποία αντιμετώπισαν κάποια έκτακτη ανάγκη, της οποίας τη σοβαρότητα έκρινε με εμπεριστατωμένη απόφασή του το ΔΣ.

Τέλος, το σωματείο ευχαρίστησε εγκάρδια τους επιχειρηματίες που στηρίζουν το έργο του, καθώς και τα λακωνικά ΜΜΕ για την προβολή όλων των προσπαθειών του.