Ευχαριστίες και ευχές για τα στελέχη των κατασκηνώσεων

pita kataskhnwsewn 8

Το απόγευμα της Πέμπτης 2/1, στην Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, αμέσως μετά τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των στελεχών των κατασκηνώσεων και του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεόκτιστου.

Τους παρευρεθέντες καλωσόρισε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος τόνισε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις δίνουν την ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών και προβληματισμών, για ενίσχυση της συνεργασίας και της φιλίας, αλλά πρωτίστως για να ακούσουν τα στελέχη του νεανικού έργου τις εμπνευσμένες πατρικές νουθεσίες του σεβασμιωτάτου, με στόχο να συνεχιστεί επιτυχώς ο αγώνας συμπαράστασης στους νέους μας, που έχουν να αντιμετωπίσουν μία δεινή πραγματικότητα.

Στη συνέχεια ο βιβλιοθηκονόμος και αρχηγός της β΄ κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών, κ. Ευάγγελος Θεοδώρου, ανέπτυξε το θέμα της βιωματικής κατήχησης, ενώ αμέσως μετά η εκπαιδευτικός και αρχηγός της β΄ κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών, κ. Μαριάννα Λάτση, μίλησε για τις παιδαγωγικές μεθόδους στη σύγχρονη κατασκηνωτική πρακτική.

Ακολούθησε διάλογος με συντονιστή τον κ. Ευστάθιο και με παρεμβάσεις του κ. Θεόκτιστου και του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα, π. Εφραίμ Μιλτιάδου.

Ο σεβασμιώτατος μίλησε για το σπουδαίο έργο που γίνεται από την τοπική εκκλησία σε αυτόν τον τομέα, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που ο αποπροσανατολισμός είναι εύκολος και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν πολλοί. Εν συνεχεία ευχαρίστησε τα στελέχη για την προσφορά τους, τη συνέπεια και το πάθος που επιδεικνύουν, ενώ τους ευχήθηκε τη νέα χρονιά να έχουν υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, μέσα από το οποίο βελτιώνονται και οι ίδιοι ως άνθρωποι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας από τον ποιμενάρχη μας, ο οποίος δώρισε βιβλία σε όλα τα στελέχη του νεανικού έργου.