“’Εφυγε” ο μαέστρος Δημήτρης Αθανασόπουλος

Με την αγαπημένη του σύζυγο.

Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο Δημητράκης μιας αλλοτινής Σπάρτης που σβήνει μέρα τη μέρα, δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε στα 86 του χρόνια βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους του και όλους όσοι τον γνώρισαν. Είτε στο φαρμακείο του Γεωργίου Σαϊνόπουλου είτε στις συναυλίες της δημοτικής φιλαρμονικής (την οποία διηύθυνε για είκοσι χρόνια) είτε στο Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα, ο αείμνηστος Δ. Αθανασόπουλος ήρθε κοντά στον Άνθρωπο και τον υπηρέτησε με ευγένεια και καλοσύνη. Όπως με συνέπεια διακόνησε και τον Πολιτισμό. Η μνήμη του θα ζει για πάντα στις καρδιές των Σπαρτιατών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή στις 4.00′ μμ στον ιερό ναό αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης.

Η ιστοσελίδα μας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ψήφισμα για την απώλειά του από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης

Από το πρακτικό της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης:

“Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σπάρτης σήμερα, ημέρα Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, συνεδρίασε έκτακτα, μετά την πληροφορία του θανάτου του αειμνήστου Δημητρίου Αθανασόπουλου, ο οποίος υπηρέτησε ως αρχιμουσικός – μαέστρος στη φιλαρμονική του δήμου Σπάρτης από το έτος 1971 ως το έτος 1990, και σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1. Να εκφράσει προς την οικογένεια του μεταστάντος την ανείπωτη και βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

2. Να παραστεί το δημοτικό συμβούλιο στην τελετή της κηδείας του.

3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.

5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας”.