Ζητούν εξοπλισμό για προστασία από τον κορωνοϊό στα σχολεία του δήμου Ευρώτα

sxoleio

“Να μεριμνήσει ο δήμος Ευρώτα προκειμένου να εφοδιαστούν όλες οι σχολικές μονάδες τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία και υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών και να φροντίσει για την προστασία των καθαριστριών”, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ευρώτα.

Σύμφωνα με δήλωση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κυλάκου “μετά από επίσκεψη στα λύκεια Σκάλας, Βλαχιώτη, Κροκεών και με τηλεφωνική επικοινωνία με το λύκειο Γερακίου διαπιστώθηκε ότι τα «μπράβο»και τα «συγχαρητήρια» προς τον δήμαρχο όλο το προηγούμενο διάστημα, σε τοπικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τον πλήρη εξοπλισμό των σχολείων με τα απαραίτητα μέσα υγιεινής και προστασίας ήταν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις!

Πιο συγκεκριμένα, σε κανένα λύκειο δεν έχουν πάει ανέπαφα θερμόμετρα και μόνο στο λύκειο Σκάλας είχαν ένα κουτί μάσκες και γάντια.

Επίσης οι καθαρίστριες, που κατά κύριο λόγω δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τα ανάλογα μέτρα προστασίας.

Για να ξέρουν όμως και οι δημότες όλη την αλήθεια πρέπει να αναφέρουμε ότι όλο το αναγκαίο υλικό υγιεινής και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, προέρχεται από αφαίρεση ποσού από το ταμείο της Σχολικής Επιτροπής, και δεν είναι δωρεά του κράτους!”.