Ζωντανό στη συλλογική μνήμη το ολοκαύτωμα των Αγίων Αναργύρων

Mε σεβασμό στην ιστορία και την εθνική συνείδηση, στο μαρτυρικό χωριό των Αγίων Αναργύρων διοργανώθηκαν την Κυριακή 3 Ιουνίου εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση 74 χρόνων από τη ναζιστική θηριωδία του ολοκαυτώματος. Διοργανωτής ήταν ο δήμος Σπάρτης. Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών απέδωσαν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα θύματα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του ολοκαυτώματος. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η νεαρή Γεωργία Νούλα, απόγονος των θυμάτων. Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ηλίας Στρατηγάκος, εκπρόσωποι του στρατού, της ελληνικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θεόδωρος Φερίζης και εκπρόσωποι των συλλόγων του χωριού.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το προσκλητήριο νεκρών, την τήρηση ενός λεπτού σιγής, την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη φιλαρμονική του δήμου και φυσικά με πολλαπλά μηνύματα κατά του ναζισμού και γενικώς του πολέμου.