“Ηλιθιότητα η μομφή κατά της επετηρίδας διορισμού!”

stilo

stilo

 

γράφει ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Χρηστάκης

Υπάρχουν ελάχιστοι αδαείς ή και αργυρώνητοι κονδυλοφόροι του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ που βάλλουν κατά του μοναδικού αξιοκρατικού και αδιάβλητου συστήματος διορισμού στο δημόσιο σχολείο πριν την επινόηση του ΑΣΕΠ: της επετηρίδας.

Αρρωστημένα, εμπαθέστατα, αντιεπιστημονικά, αντισυναδελφικά, αντιδεοντολογικά αποκρύβουν την αλήθεια!

Στο συγκεκριμένο σύστημα/τρόπο διορισμού ενυπήρχε η διαδικασία της αξιολόγησης και μάλιστα κατά ουσιαστικότερο βαθμό. Οι συνάδελφοι με 20 έως 34 χρόνια υπηρεσίας που ανήκουν στους διορισμένους με επετηρίδα, και ικανό αριθμό συμβούλων δέχτηκαν στην τάξη τους, και δειγματικές σε σχολεία έκαναν κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών τους, και σε παραμεθόρια και ακριτικά σχολεία δοκίμαζαν τις παιδαγωγικές και επιστημονικές τους γνώσεις, και τριμηνιαίες εισαγωγικές επιμορφώσεις παρακολούθησαν με αυξημένες υποχρεώσεις

Ας τελειώνουμε με αυτή την ανίερη, δυσφημιστική, βρώμικη, μεθοδευμένη, διχαστική ανακύκλωση θεωριών υποβάθμισης του μόνου, μέχρι την καθιέρωση διαγωνισμού ΑΣΕΠ, δίκαιου, δημοκρατικού, φερέγγυου μέσου διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση. Δε θα αλώσετε και θεσμούς, όπως η επετηρίδα, που για δεκαετίες εξασφάλισαν την απρόσκοπτη, ομαλή, συναινετική λειτουργία του ευαίσθητου χώρου της παιδείας μας. Τέλος στα ψεύδη του διχασμού και στις αξιολογήσεις των ποσοστώσεων, των μισθολογικών καθηλώσεων και απολύσεων.

Δεν περνούν τα καταστροφικά σχέδια του Νέου Σχολείου!

Λέμε όχι στην αξιολόγηση των καθημερινά αξιολογούμενων, όχι στις τράπεζες θεμάτων που κατηγοριοποιούν τα σχολεία, όχι στους μισθούς πείνας, όχι στα μελλοντικά κουπόνια σπουδών, όχι στη δουλεία της μαθητείας, όχι στις λευκές εβδομάδες των ξενοδόχων, όχι στις πανελλήνιες αυτόχειρων, όχι στις συγχωνεύσεις της ντροπής, όχι σε παρουσιολόγια, καθηκοντολόγια, διώξεις και πειθαρχικά με το παραμικρό, όχι στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις.

Ένας διορισμένος με επετηρίδα που θέλει να ακούγεται,

πίσω από τις κραυγές της ενορχηστρωμένης διαστρέβλωσης,

Η ΑΛΗΘΕΙΑ