Ημέρα Παλλαϊκής Άμυνας η Μάχη του Διρού

eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou

eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (14)

Υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση η πρόταση της Οικολογικής Πολιτιστικής Κίνησης (ΟΙΠΟΚίνησης) Μέσα Μάνης για ανακήρυξη της 23ης Ιουνίου (Μάχης του Διρού), σε ημέρα παλλαϊκής άμυνας. Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που παρέστη στις χθεσινές επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821, ανακοίνωσε από την Αρεόπολη την ανακήρυξη.

Ο κ. Καμμένος απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Κύριε δήμαρχε, στο πρόσωπό σας θα ήθελα να παραδώσω τον θυρεό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκ μέρους του ελληνικού λαού, ευχαριστώντας το λαό της Μάνης για το μήνυμα της αρχής του απελευθερωτικού αγώνα, που ξεκίνησε από αυτήν εδώ την πλατεία τη 17η Μαρτίου του 1821 με το σύνθημα “Νίκη ή Θάνατος”. Και επήλθε η νίκη. Η νίκη θα έρχεται πάντα, γιατί όσο δυνατοί κι αν είναι αυτοί που μας πολεμούν, πάντα όταν ξεκινούν τον αγώνα ξεχνούν κάτι: ότι η ελληνική ψυχή δεν νικιέται, δεν γονατίζει, δεν υποστέλλει τις σημαίες. Όσο υπάρχει ένας ζωντανός από εμάς, τόσο η Ελλάδα θα είναι ελεύθερη και τόσο θα νικάμε.

Θέλω να σας ανακοινώσω εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, των Αρχηγείων, παρόντων των αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αλλά και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος έχει καθήκοντα υπηρεσίας, σήμερα που είμαστε όλοι εδώ, ότι αποφασίσαμε από κοινού, τα Αρχηγεία και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την έγκριση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, να ορίσουμε την 23η Ιουνίου, την ημέρα της μεγάλης μάχης που έδωσαν όχι στρατιώτες, αλλά πολίτες, γυναίκες πολίτες, στο Διρό, ως Ημέρα Παλλαϊκής Άμυνας και να σας ανακοινώσω ότι θα κάνουμε μεγάλες γιορτές προς τιμήν της μανιάτισσας, της ελληνίδας, στις ένοπλες δυνάμεις. Θα είναι μια ημέρα που θα είμαστε όλοι παρόντες εδώ και θα είναι ημέρα επίσημη, ημέρα τιμής για τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις. Ευχαριστώ πολύ».

Τον υπουργό συνόδευσαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μάνης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο δήμος Ανατολικής Μάνης, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ανακήρυξε επίτιμο δημότη τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκο.

eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (1)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (2)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (3)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (4)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (5)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (6)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (7)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (8)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (9)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (10)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (11)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (12)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (13)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (15)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (16)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (17)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (18)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (19)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (20)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (21)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (22)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (23)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (24)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (25)eortastikes ekdiloseis 17hs Martiou (26)