Ημέρα πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, που έχει ορισθεί στις 14 Νοεμβρίου το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την “Ημέρα Πρόληψης – Σακχαρώδης Διαβήτης”, σε συνεργασία με τη Μονάδα Σακχαρώδη Διαβήτη και Μεταβολισμού της Θεραπευτικής Κλινικής του “ΓΝΑ Αλεξάνδρα” της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα νόσημα που αφορά κάθε οικογένεια. Αποτελεί κύριο παράγοντα κινδύνου για τύφλωση, ακρωτηριασμό άκρων, καρδιακή νόσο, νεφρική ανεπάρκεια και πρόωρο θάνατο. Πάνω από 425 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ κάθε 8 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από τις επιπλοκές του.

Το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι σαφές: Το 50% των περιπτώσεων Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 μπορεί να προληφθεί και απλές μόνο πράξεις μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο.

Για το σκοπό αυτό, κλιμάκιο εξειδικευμένων ιατρών θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και ώρα 9.00′ – 14.30′ και θα παράσχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και συμβουλές σε όσους χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης.